Paardrijden

Paardrijden in Zeeuws-Vlaanderen is fantastisch. Mooie natuurgebieden, het strand, kronkelende dijken met uitzicht over de polders… Er zijn talloze opties voor jou en je rijdier om een fantastische dag te hebben.

Strandritten
Je kunt hier eindeloze ritten langs het strand maken. Wapperende manen en de hoeven in de branding. Enorm vele plezier voor ruiter en paard. Van 1 september tot 1 mei is het strand de hele dag toegankelijk voor paarden langs de vloedlijn. Van 1 mei tot 1 september is het strand tussen 18.00 ’s avonds en 10.00 uur ’s ochtends toegankelijk voor paarden langs de vloedlijn.

Ruiterpad de Verdronken Zwarte Polder
Door het bijzondere natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder slingert zich een onverhard en uitdagend pad, speciaal voor jou en je paard. Het gehele pad is bewegwijzerd. Het natuurgebied is ontstaan na een dijkdoorbraak in 1802. Sindsdien hebben eb en vloed hier vrij spel. Het ruiterpad bevindt zich voornamelijk in de duinen van dit dynamische natuurgebied. Je rijdt door hoge begroeiing van duindoorn en egelantier met rond elke bocht een nieuw, verrassend uitzicht.

Rijden in de ’s Gravenpolder
Dijken, oude polders en een afwisselende natuur maken de ’s Gravenpolder bij Nieuwvliet-Bad een prachtig gebied om te paard te verkennen.