Fietsen via FIKS

Golvende duinen, verstilde dorpspleinen, kronkeldijken, brede stranden, horizonnen om in te lijsten, eindeloze polders, Bourgondische terrassen, oude forten, natuurgebieden, kreken en watergangen… Zeeuws-Vlaanderen is een gebied vol afwisseling en contrasten. Een gebied dat ook prachtig is om per fiets te ontdekken. Nieuwvliet, met in de directe omgeving zowel mooie kustgebieden als pittoreske oude polders in het achterland, is daarvoor een perfecte uitvalsbasis.

Fietsknooppuntennetwerk
Door Nieuwvliet en omgeving loopt het Fietsknooppuntennetwerk van Zeeuws-Vlaanderen. Waar de paden van de route elkaar kruisen, staat een knooppuntnummer. Zo stippel je gemakkelijk je eigen fietstocht uit. Knoopuntennetwerken zijn langs twee zijden bewegwijzerd. Het maakt niet uit of je linksom of rechtsom fietst. Voor fietsroutes over particulier terrein gelden gedragsregels. Deze staan vermeld bij de routes in kwestie.

Je kunt online je route samenstellen via een routeplanner of een Fietskaart Zeeland Zuid kopen (o.a. bij VVV Inspiratiepunten).

Tip!
Langs de kust loopt een prachtig fietspad over de duinen: de Panoramaroute. Vlak bij België ligt natuurgebied het Zwin. Deze schitterende omgeving vol leuke dorpjes ontdek je met de Zwinroute. Beide routes zijn te verkrijgen bij VVV-Inspiratiepunten.